2019. szeptember 29., vasárnap

Julcseeka Life - VEGAN palacsinta Lisztkeverék 550 gr - Jelenlegi ára: 1 550 Ft


Lisztkeveréket speciálisan azoknak lett fejlesztve, akik már a paleo ételektől is és szinte már mindentől puffadnak és allergiásak a zabra.
Ez a termék nem tartalmaz semmiféle rostot, állati eredetű fehérjét, amit nehéz megemészteni így nem puffaszt.
Ehető reggeliként, zöldségekkel, akár humusszal megkenve, desszertnek valami édessel -amit tolerál- megkenve. Akár metéltre
vagdosva helyettesíthetjük vele a tésztafélét is. Zsírszegény, hozzáadott rostmentes, növényi fehérje tartalmú lisztkeverék.
Mellékízmentes és Finom! : )
Összetevők: gluténmentes zabpehelyliszt, tápióka keményítő, hajdina liszt.
Elkészítési javaslat:
A lisztkeverékhez adjunk pici édesítőt amit tolerálunk, pl 30 eritrit, vagy 15 glicin, vagy 5 g szafis ötszöröst, 10g parajdi sót, 100g kókuszkrémet és 900g vizet. Kézi habverővel keverjük össze az összetevőket kb. 10 percig pihentessük, canolával kifújt tapadásmentes sütőbe süssük ki mindkét oldalát.
Megjegyzés:
"A palacsinta tészta nagy adag, de szándékosan így lett fejlesztve, hisz számomra pl. hónapokig csak palacsinta volt az ehető étel, amit meg tudtam enni, így napi 5 ször csak ezt ettem a tölteléket meg váltogattam, szóval mindig volt a hűtőben tészta. Hiába kerestem a piacon olyan vegán terméket amibe nincs rost ( útifű, bambuszrost, konjac liszt stb.. ) nem találtam. - Julcsseka - 
A palacsinta tészta akár több napig bekeverve eláll a hűtőben, hisz nincs benne semmi állati eredetű, ami miatt hamar romlana, így amikor csak enni szeretnénk frissen meg tudjuk sütni. Én óriás palacsintát sütök belőle, 28 cm -es palacsinta sütőbe, 13db-ot. 20 cm esben kb. 25 db palacsinta készíthető belőle. Tápértékét tekintve tökéletes egy tönkre ment bélrendszer, lelassult anyagcsere számára, hisz rezisztens keményítő tartalmú, nagyon alacsony a zsírtartalma, így nem lassítja tovább az anyagcsere folyamatait, növényi eredetű fehérje forrás, ami könnyen emészthető, elhanyagolható a rosttartalma, nem okoz puffadást és ellátja a szervezete megfelelő ásványi anyagokkal is. A palacsinta könnyen sül, jól fordítható, érdemes alá fújni azért canola spray-vel, hogy ne repedjen, mivel hozzáadott rost nincs benne, zsírtartalma is alacsony, így nincs ami összefogja. Ne süssük nagy hőfokon, mert apró lyukak lesznek a tésztában, az első általában nekem egy picit megreped de a többi már nem. Julcseeka "
Lisztkeverék tápértéke 100g ra vetítve:
Energia: 1490kJ/355, 64 kcal
Zsír: 4, 42g
amelyből telített zsírsav: 1 g
Szénhidrát: 73, 73g
amelyből cukrok: 2, 36g
Fehérje: 9, 2g
Só: 2, 95 g
Rost: 4, 71g
A termék összetevőjét tekintve
feldolgozás során szezámmagot,
földimogyorót és dióféléket
tartalmazhat!
Tekintse meg további termékeinket is!


Jelenlegi ára: 1 550 Ft
Az aukció vége: 2019-10-16 10:26 .