2019. december 27., péntek

160 cm, Elan Exar GX carving síléc (frissen élezve és waxolva) - Jelenlegi ára: 22 990 Ft

Jellemzői:
Hossz: 160 cm
Rádiusz/fordulókör: 14, 4 m
Szélességi paraméterek: 110-69-96
Technológia jellemzők:
Üvegszállal átszőtt famagos szerkezet
Express technológia
Power Cap
Fiberglass technológia
Handmade in Slovenia
Elan EL10 gyári kötéssel (rugóerősség 3. 0-10. 0 DIN között állítható)
 
Elan Exar GX:
Egy középkategóriás síléc, ami elsősorban kezdő, illetve középhaladó síelők részére készült. Könnyű súlya, illetve az alacsony rádiusza (fordulókör) végett egyszerű vele a kanyarodás. Széles kidolgozásának köszönhetően alacsony sebességnél is stabil marad. A léc fel van vértezve az alábbi technológiával:
Express technológia:
Energia átviteli rendszer a síelő és síléc között. Keresztvezető gumiszerű anyagból, amely a nyomást a léc éleihez kényszeríti. Fokozott éltartást és megnövekedett irányíthatóságot eredményez a teljes kanyarodás alatt.
Fiberglass technológia:
Ez egyfajta üvegszál erősítés az Elan-től, ami optimalizálja a léc hajlékonyságát, és növeli a torziós merevségét. A szálak a sí mag felett vagy alatt helyezkednek el, és javítják a sí szerkezeti integritását.
 
Állapot:
A felső felületén használatból fakadó apróbb karcok vannak, ezt figyelembe vettük az ár kialakításánál. Talpa hibátlan, kantni (él) szélessége kb. 1, 5 mm talp felöl nézve, uh még sokszor élezhető. Most frissen élezve, waxolva és a szezonra teljeskörűen felkészítve adom.
 
Kinek ajánlóm:
Kezdő és középhaladó síelőknek ajánlom. Fordulékony, könnyű mégis masszív síléc révén a kezdetektől haladó szintig kiváló társ lehet. Ha egy 10-es skálán szeretnénk meghatározni, hogy pontosan milyen sítudáshoz illik leginkább a síléc, és az egyes szám a kezdő, a 10-es pedig a versenyzői szint, akkor az adott léc az 3, 4, 5, 6-as számokat kapná.
A megfelelő hosszúságú síléc kiválasztását nem csak a magasságunk, hogy milyen fajta pályán szeretnénk használni, hanem még a sí tudásunk is befolyásolja. Alapvetően a megfelelő méret a vállunk és fejünk teteje közé esik, azonban ezek közül kivételt képeznek az All Mountain Rocker lécek, amelyeknél akár hosszabb léc is választható. Ebben a tartományban lehet ingadozni, a rövidebb és hosszabb síknek is megvan az előnyük. Rövidebb ívekre, kurtább és alacsonyabb rádiuszú, hosszabb ívekre és a sebesség szerelmeseinek, hosszabb és magasabb rádiuszú (fordulókörű) sílécet ajánlok.
Camber kialakításának köszönhetően 175 cm-es testmagasságtól ajánlom.
 
Nézz körül a többi sífelszerelésem között is!

Jelenlegi ára: 22 990 Ft
Az aukció vége: 2020-01-16 23:23 .