2019. március 25., hétfő

légfegyver ütőrugó élettartam növelő megoldás!!! - Jelenlegi ára: 1 590 Ft

A képeken látható talpcsapágy, ami a légfegyver ütőrugója alá beépítve növeli a rugó élettartamát.
az ütőrugók a légfegyverekben átlagosan -eredeti magyar FÉG LG LP -ütőrugókra vonatkoztatva-kb 100. 000 lövés(összenyomás-kirugózás)leadását teszi lehetővé.
Ha megvizsgáljuk mit is "él" át egy rugó a lövés leadásához szükséges erőkifejtés során, akkor megértjük, hogy a rugó összenyomáskor -torzul! Tengelyirányban és sugár irányban is. Amikor egy légfegyvert "felhúzunk" az ürőrugó kényszerül valamilyen alakváltozásra: "felpúposodik és forfordulna is-kb. 18 fokot. a legfinomabbra felpolirozott rugóvég is "bekarmol" a légtárvégbe és nem tud elfordulni! Ezt a kinetikai mozgási energiát "veszi fel" a képen látható talpcsapágy, amit a légtárvégelembe-építünk be, amit megtehetünk mindkét csapágy futólappal vagy csak egyikkel-a rugóvég felé mutatóan
A beépítéshez két módón foghatunk hozzá: vagy a légtárvégelemben alakittatjuk ki a kellő méretú csapágyfészket esztergályozással  vagy a csapágygolyó tartó műanyag elem peremeiből vesszük le  szükséges méretet.
Gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a csapágy beépítésével a rugó élettartama -óvatos becslések alapján kb 5x-sére növekszik, a lövedék sebessége egyenletesebb lesz, a működtetés pedig kevesebb zajjal jár.

Jelenlegi ára: 1 590 Ft
Az aukció vége: 2019-04-15 20:52 .