2019. december 4., szerda

Az Örkény Színház jótékonysági aukciója - Jelenlegi ára: 20 000 Ft

26 darab dedikált fotó az Örkény Színház társulatáról.
Digitális fotó, színes műnyomó.
001/100 példány
A társulati portrékat Keleti Éva, Kossuth-díjas fotóművész, Keleti Éva portréját Znamenák István, Jászai Mari-díjas színművész készítette.
-----------------------------
CSAK A MADZAG TENNÉ?
Az Örkény Színház támogató akciója a Független Előadó-művészeti Szövetség javára
Az Örkény Színház kiemelten fontosnak tartja a független színházak meglétét, munkáját. Működésük évtizedek óta inspirálóan hat egész színházi életünkre.  
Ritka időszakoktól eltekintve az állandó támogatással nem rendelkező együttesek anyagi helyzete mindig bizonytalan volt – ma különösen az.
Az Örkény Színház névadója egy helyen azt írja, hogy „ Legtöbb, amit egyik ember a másiknak adhat, a szolidaritás. ” Ennek szellemében két akciót indítunk ebben az évadban, amelyek bevétele a független színházi alkotókat támogatja, ezen belül is azokat, akiknek a legkisebb esélye van munkájukhoz forrást találni: a pályakezdőket. A kezdeményezésben együttműködő partnerünk a Független Előadó-művészeti Szövetség.   
Az adventi időszakban egy sorszámozott, limitált példányszámú fotósorozatot adunk ki, „ Csak a madzag tenné? ” címmel, amelyet a magyar színházi fotográfia legendája, az évtizedes szünet után újra aktív Keleti Éva készített a társulatról. A sorozatot Örkény István Az élet értelme című egypercese ihlette.   Ez a novella arról szól (többek között), hogy a dolgokat létre kell hozni, meg kell csinálni.
A kiadvány 25, saját kezűleg dedikált fényképet tartalmaz a társulat tagjairól, és egy 26-ikat is, Keleti Éva szintén dedikált portréját, amelyet Znamenák István készített.
Kiadványunk 100 sorszámozott példányban jelenik meg összesen, minden példány minden fényképe dedikált fotó, és elérhető lesz többek között a színház saját ajándéktárgy üzletében, az Örkény Pontban, jegypénztárában és közönségszervezői irodáján. Ára 20. 000 forint, a bevétel egészében a pályakezdő függetleneké.
Január 22-én pedig, a magyar kultúra napján „ Nézzünk bizakodva a jövőbe” címmel felolvasást tartunk, Örkény egyperceseiből, szintén a független színházi szféra támogatására. Erre támogatói jegyet lehet vásárolni, 5. 000, 8. 000, 10. 000, 15. 000 forintos áron. Művészeink ingyen lépnek fel.
Az Örkény Színház Társulata

Jelenlegi ára: 20 000 Ft
Az aukció vége: 2019-12-17 16:20 .